Vraag
een offerte aan

Schaalmodellen / Maquettes


3D printen is uitermate geschikt voor het produceren van schaalmodellen en maquettes. De ’time to market’ is kort, waardoor in een kort tijdbestek een realistische maquette kan worden vervaardigd. Vaak zijn er van machines, productielijnen of woningen al 3D tekeningen beschikbaar, dit is de basis voor de 3D print. Meestal kunnen deze bestanden met een paar kleine aanpassingen 3D geprint worden.

Ook als er nog geen 3D bestand beschikbaar is, is het prima mogelijk een schaalmodel te vervaardigen. Aan de hand van foto’s of 2D tekeningen is het mogelijk een realistisch beeld neer te zetten.

De 3D geprinte modellen kunnen in kleur worden geprint, maar kunnen ook wit worden geprint om het vervolgens met de hand af te lakken. Op deze manier is ieder aspect van de ‘echte’ machine of woning te evenaren. Het aanbrengen van logo’s en typeplaatjes door middel van (transparante) stickers brengt een model echt tot leven!

Indien gewenst kunnen wij uw model leveren met bodemplaat en perspex afdekkap, deze worden op maat gemaakt. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden en kosten.


Praktijkcase ‘Vibro Lifting Tool i.o.v. Cape Holland’

In opdracht van Cape Holland is dit schaalmodel van de Vibro Lifting Tool geproduceerd. Dit schaalmodel met een totale hoogte van bijna 500 mm is tijdens de presentatie van het product overhandigd aan de eerste afnemer. Het model is in losse delen geprint in SLS, afgelakt en voorzien van stickers en toen geassembleerd. Dit model, uitgevoerd op een schaal van 1:20, is gepresenteerd op een bodemplaat voorzien van een waterlook.

Schaalmodel 3D - Heijcon 3D Solutions


Praktijkcase ‘Shredder i.o.v. Bollegraaf’

Dit schaalmodel van een grote shredder-installatie doet al een paar jaar dienst als blikvanger op beurzen. Door het gebruik van deze maquette tijdens beurzen en evenementen is het mogelijk om in een beperkte ruimte de volledige werking van de door Bollegraaf ontwikkelde shredder te tonen.

Het model (schaal 1:70) is geprint in SLS en is met de hand afgelakt en voorzien van vele extra’s. De bodemplaat heeft een oppervlakte van 420 x 550mm en is afgewerkt met betonlook. De perspex kap dient ter bescherming van het model.

Schaalmodel Bollegraaf


Praktijkcase ‘Transportband i.o.v. DB Technologies’

Dit schaalmodel van installatie kettingband, shredder en zeef doet net als bovenstaande case al een paar jaar dienst als blikvanger op beurzen. Door het gebruik van deze maquette tijdens beurzen en evenementen is het mogelijk om in een beperkte ruimte de volledige werking van de machines te tonen.

Het model (schaal 1:50) is geprint in SLS en is met de hand afgelakt en voorzien van vele extra’s zoals ‘afval’. De bodemplaat heeft een oppervlakte van 470 x 515mm. De perspex kap dient ter bescherming van het model.

Schaalmodel Heijcon


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor uw project? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media