Vraag
een offerte aan

Reverse Engineering

Beschikt u over een schets of technische tekening (2D) die omgezet dient te worden naar 3D? Of heeft u een bestaand product waar u een kopie van zou willen ontvangen? Uw onderdeel is bijvoorbeeld niet meer verkrijgbaar of voldoet niet aan uw eisen. Er zijn diverse mogelijkheden om uw ontwerp om te zetten naar een 3D file.

3D scannen

Indien er een origineel product beschikbaar is kan deze 3D gescand worden en, heb je eenvoudig gezegd, in no time een 3D bestand van het origineel.  3D scannen is het omgekeerde van 3D printen. Bij 3D printen werk je van een digitaal bestand naar iets tastbaars, bij 3D scannen exact andersom. Reverse engineering genaamd. 3D scannen klinkt makkelijker dan het lijkt, zo moet het product rondom gescand kunnen worden om een gesloten bestand te maken. Spiegelende oppervlakken hebben een speciale behandeling nodig en bij het scannen van personen of dieren is het erg belangrijk dat ze even stilzitten.  Nadat de scan is gemaakt zal deze nabewerkt moeten worden. Er kunnen diverse bestandstypen worden aangeleverd. Een STL om direct te kunnen 3D printen of een STEP file zodat er nog het een en ander bewerkt kan worden.

Controle
3D scannen kan ook ingezet worden ter controle van een onderdeel. Het geproduceerde onderdeel kan nadat deze gescand is geprojecteerd worden over het originele product. Zo kunnen eventuele afwijkingen eenvoudig geconstateerd worden.

Cad tekenen

Een schets of 2D tekening kan handmatig omgezet worden naar een 3D bestand. Onze tekenaars werken met SolidWorks en houden bij het omzetten direct rekening met eventuele eisen voor de gekozen print techniek.
Een kapot onderdeel kan ook op deze manier omgezet worden naar een 3D bestand. Het onderdeel, of het onderdeel waar deze in moet passen, wordt nagemeten en omgezet naar een Cad file.Reverse Engineering Heijcon

Het linker model is het origineel van de klant, het rechter model is de nagetekende en geprinte versie. Deze eenvoudige houder werd handmatig nagetekend. Scannen is in dit geval kostbaarder.

3D files omzetten

In bepaalde situaties is er al een 3D file aanwezig maar voldoet deze niet aan de eisen voor het 3D printen. Denk bijvoorbeeld aan een 3D tekening van een architectenbureau. Woningen worden vaak op ware grootte getekend met lijntekeningen. Zodra deze verschaald wordt om een schaalmodel te printen worden de wanden te dun. Met onze software zetten wij deze tekeningen om naar een printbaar 3D bestand.

img_7808


Heeft u ook een idee? Neem dan contact met ons op. Heijcon geeft u vooraf een schatting van de benodigde tijd om het model om te zetten naar 3D, zodat u niet voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media