Vraag
een offerte aan

‘The Scan’ – Ground 3D

|  5 augustus 2015  |  Ground 3D profileert zichzelf als hét platform rondom 3D printen. Wij maken dan ook graag deel uit van dit platform en dragen daar waar nodig ons steentje bij. Partners van Ground3D krijgen ieder de kans zich voor te stellen in de wekelijkse rubriek  ‘The Scan’. Vandaag is het onze beurt, lees mee:


Bron: www.ground3d.nl
Interview door: Maud Titarsolej
Geschreven door: Anush Martirossian


Ground3d Globe’s partner

Heijcon Metal Solutions heeft een 3D-print tak die nu al vijf jaar bestaat. Heijcon 3D Solutions is een productiebedrijf dat meedenkt in het voortraject van het 3D-printen. Daarnaast printen ze ook in 3D. Als iemand een idee of ontwerp heeft, denkt Heijcon graag mee en kan het geproduceerd worden. Dit is allemaal, vijf jaar geleden, begonnen bij het aanschaffen van een 3D-printer en het aannemen van Sigrid Goossens. Sigrid is gestart met het opstarten van het bedrijf door de 3D-printtechniek onder de knie te krijgen en het zoeken naar klanten. Hierna is de dochter van de eigenaar van Heijcon, Lientje Heijer, aangesloten bij Heijcon 3D Solutions. Ze zijn allebei industrieel ontwerpers die het interessant vinden hoe een nieuw product het best geproduceerd kan worden. Ground3d heeft voor dit interview de enthousiaste Lientje Heijer van Heijcon 3D Solutions gesproken.


Hoe is Heijcon 3D Solutions terecht gekomen in de 3D-print industrie?

Dit is eigenlijk begonnen met het idee van mijn vader. Hij gaf op een gegeven moment aan dat hij naast het originele Heijcon iets wilde gaan doen met het 3D-printen. Hij wilde de gok gaan wagen, want hij zag aan komen dat de markt van 3D-printen snel ging groeien. Om dit te gaan realiseren heb ik Sigrid aan mijn vader voorgesteld. Sigrid is toen begonnen met werken voor Heijcon en is de uitdaging aangegaan. In het begin liep ze tegen de nieuwigheid van een 3D-printer aan. Dit kon nogal frustrerend zijn, maar na een ‘trial and error’ periode van ongeveer twee jaar begon de betrouwbare productie te draaien.


Hoe komt Heijcon 3D Solutions aan opdrachten?

In eerste instantie kregen we de opdrachten binnen via de leverancier Landré, Philips en Shapeways. Vanuit hier begon het eigenlijk vanzelf te rollen. Daarnaast heeft Sigrid uitgepluisd welke klanten voor ons relevant zijn en welke we konden benaderen. Door samenwerking met anderen en eigen vooronderzoek kwamen de opdrachten binnen.


Wat is de leukste opdracht die Heijcon 3D Solutions ooit heeft gehad?

De leukste en origineelste opdracht die we hebben gehad is de bokaal van Peter de Grote die we voor de Hermitage reconstrueerden. Deze bokaal uit de 16e eeuw was verloren gegaan en het enige wat er van over was waren de cameeën en een afbeelding. Sigrid heeft ervoor gezorgd dat deze bokaal zo gaaf is geworden. De cameeën passen er precies in en worden nu weer tentoongesteld zoals vroeger.


Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen bij Heijcon 3D Solutions?

Op het gebied van 3D-printen zijn er altijd wel ontwikkelingen en dat houden we ook goed bij. Daarnaast willen we op dit moment vooral zorgen voor de naamsbekendheid van Heijcon 3D Solutions. Hier hebben we een bureau uit Raalte voor ingeschakeld. We willen onze naam echt gaan neerzetten en daarom hebben we onze huisstijl aangepast. Onze slogan, Made in Holland, willen we nog meer over gaan brengen. Deze slogan staat ervoor dat we op typische Hollandse wijze bouwen aan concepten, innovaties en succesverhalen (being made). Door een co-creator te zijn voor ontwerpers e.d. laten we samen het Nederlandse product zegevieren.


Over 5 jaar bestaat Heijcon 3D Solutions nog, omdat…

… we blijven helpen in het meedenken in het voortraject. Dus niet alleen maar productie draaien, maar dat we persoonlijk contact blijven houden met de mensen. Het meedenken en adviseren van onze klanten vinden we een hele leuk aanvulling op het 3D-printen.


Over 5 jaar bestaat Heijcon 3D Solutions niet meer, omdat…

… onze diensten dan alleen bestaan uit het 3D-printen. Als we dat doen bestaat de kans dat wij ondersneeuwen tussen alle partijen die voor lage tarieven 3D-printen. Wij onderscheiden ons juist door advies geven en tekenwerkzaamheden verrichten.


Waar is Heijcon 3D Solutions het meest trots op?

Wij zijn er het meest trots op dat het 3D-printen in vijf jaar bij ons zo is gegroeid tot wat het nu is. Hier zijn hele leuke projecten uit ontstaan en we weten zeker dat er nog meer leuke projecten gaan komen. De eerste twee jaar was het een periode van ‘trial and error’, maar daarna werd het echt druk en hebben we ontzettend veel geleerd en een grote klantenkring opgebouwd.


Loopt Heijcon 3D Solutions ergens tegenaan?

Waar we nu tegenaan lopen is dat de locatie waar we zitten te klein wordt. We hebben op dit moment gewoon te weinig ruimte en uitstraling. Dat we zo snel behoefte hadden aan meer ruimte hadden we gewoon niet verwacht. We zijn nubezig met nieuwbouwplannen om zo de mogelijkheid te creëren om intern uit te breiden.


Waar zou Heijcon 3D Solutions in willen investeren?

We zouden echt willen investeren in de free form software. Met deze software kan je digitaal kleien en kneden. Hier kan je dan poppetjes mee maken of organische vormen mee tekenen. We hebben deze techniek nog niet voldoende onder de knie dus daarom zouden we hierin nog meer willen investeren.


Bekijk het profiel van Heijcon 3D Solutions op Ground3d Globe.


Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media