Vraag
een offerte aan

Opening nieuwe Fablab Enschede

|  11 september 2015  |  Gisteren was Heijcon aanwezig bij het openings-event van  het nieuwe mechatronica lab en het FabLab die in de nieuwbouw van Saxion op de Stadscampus in Enschede zijn gehuisvest. De bedrijvenmarkt waar wij aan deelnamen stond geheel in het teken van 3D printen. Saxion presenteerde de nieuwe 3D metaalprinter van Concept Laser.

De machine van Concept Laser gaat een belangrijke rol spelen in het vervolgproject binnen Tech for Future. Samen met vijf bedrijven, waaronder 3 mkb-ondernemingen, gaan studenten en lectoren het hele werkpakket rond 3D metaal printen uitwerken. Er wordt gekeken naar specifieke designrules, producten worden geïdentificeerd en er wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor 3D metaal printen en er wordt natuurlijk zelf geprint. Ook juridische aspecten komen aan bod. Over twee jaar is voor elk van de vijf bedrijven een businesscase uitgewerkt.

In het project werkt Saxion samen met het ROC Twente in Hengelo. ROC-leerlingen in metaalbewerking zullen immers in de toekomst ook met additive manufacturing te maken krijgen. Daarom vinden beide onderwijsinstellingen in Enschede het essentieel ook hen kennis te laten maken met de technologie.

Behalve 3D metaal printen toonde Saxion in het nieuwe lab ook de 3D beton printer. Hiermee is projectmatig al de nodige ervaring opgedaan.  Naast enkele lezingen werd er tijdens deze bijeenkomst tevens een 3D print webtool ontwikkeld en presenteerde Saxion de resultaten van een onderzoek naar 3D printen, intellectueel eigendom en liability.

Auteur
Stephan Kaspers
Test functie

Slat denkt het probleem deels op te lossen met recyclingstations die op een vaste plaats in de oceaan drijven. Deze stations verzamelen plastic dat dankzij ronddraaiende zeestromen, de zogeheten gyres, vanzelf naar ze toe komt drijven.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media