Vraag
een offerte aan

MUST SEE: expositie Joris Laarman in Groninger Museum

Joris Laarman 1

|  Februari 2016  |  Dat je met 3D printen mooie producten kunt maken, dat weten we… Maar wat ontwerper Joris Laarman uit deze machines weet te toveren is écht imposant. Deze jonge ontwerper is in 2003 Cum Laude afgestuurde aan de Design Academy in Eindhoven en richtte niet veel later zijn Joris Laarman Lab op. Hier werkt hij samen met ambachtslieden en ingenieurs aan zijn ontwerpen. Allen uitgevoerd met moderne productiemethodes als 3D printen, CNC en robotica. 

NOS schrijft in haar artikel over deze kunstenaar het volgende: “Als pionier in nieuwe digitale ontwerptechnieken en 3D-produktie heeft Laarman een prominente plaats verworven in de digitale avant-garde. Het is het begin van een revolutionaire keten van ambacht en nijverheid.”

 

Spelen, ontwerpen, experimenteren

Voor Laarman is het alles ineen, een dynamiek waarin sierlijkheid samengaat met functionaliteit. Dat is precies de denkwijze van Rietveld en De Stijl-groep, pionierswerk dat bijna een eeuw geleden begon. Laarman reageert gretig bij het noemen van die namen: “Dat is een enorme inspiratiebron. Als Rietveld nu had geleefd had, hij die digitale fabricage fantastisch gevonden.”

Joris Laarman

Zijn ontwerpen zijn verbluffend en de zalen in het Groninger Museum zijn fantastisch ingericht. Als fervent design liefhebber kun je hier je hart ophalen. De expositie is geopend tot 10 april 2016, wij zijn onder de indruk, u ook?


Bent u benieuwd naar meer nieuws rondom 3D printen of heeft u zelf een idee? Neem gerust contact met ons op.

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media