Vraag
een offerte aan

#dagvandeduurzaamheid

|  09 oktober 2015  |  Student Delft heeft antwoord op ‘plastic soup’: The Ocean Cleanup. De Delftse Student  Boyan Slat denkt het probleem van de ‘plastic soup’ deels op te lossen met recyclingstations die op een vaste plaats in de oceaan drijven. Deze stations verzamelen plastic dat dankzij ronddraaiende zeestromen, de zogeheten gyres, vanzelf naar ze toe komt drijven. Door het plastic te recyclen denkt Slat dat zijn idee zelfs geld kan opleveren.

Duurzaamheid_heijcon_2
Duurzaamheid, een onderwerp waar wij als ontwerpers vrijwel dagelijks mee bezig zijn. Bij 3D printen worden namelijk veel kunststof producten geproduceerd. Een simpele vraag is dan, dragen wij bij aan deze ‘plastic soup’? Dat kan namelijk niet de bedoeling zijn.

3D printen is in vergelijking met verspanende technieken al vrij duurzaam te noemen maar er zijn gelukkig veel ontwikkelingen gaande om ook het 3D printen duurzamer te maken. Een 3D printer gebruikt niet meer materiaal dan nodig, waardoor je vrijwel geen restafval hebt. Daarnaast kan er dicht bij huis of zelfs in huis worden geproduceerd waardoor flink wordt bespaart op transport. Daarnaast worden er diverse biomaterialen voor filament printers ontwikkeld. Biomateriaal kan onder andere worden vervaardigd uit natuurlijke grondstoffen zoals suikerbieten en organisch afval.

Een ontwerp zoals ‘The Ocean Cleanup’ is een prachtig idee om de vervuiling tegen te gaan. Hoe mooi zou het zijn als we het gerecyclede kunststof uit de ‘plastic soup’ kunnen inzetten als grondstof voor 3D printen?

Lees meer over het idee van Boyan Slat

 

 

Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media