Vraag
een offerte aan

Multi Jet Modeling (MJM)


Multi Jet Modeling (MJM) is een techniek waarmee zeer gedetailleerde en gladde modellen kunnen worden geprint. Middels MJM wordt een product opgebouwd uit lagen van slechts 16 micron, hierdoor blijven zelfs de kleinste details zichtbaar. 3D printen MJM werkt met een ‘part materiaal’ in de vorm van een acrylaat, een ‘support materiaal’ in de vorm van was en een UV lamp om het materiaal uit te harden. Laag voor laag wordt materiaal neergelegd en door een UV lamp uitgehard. Daar waar ondersteuning nodig is, legt de machine een laagje was neer. Na het printproces wordt het model in de oven gelegd, waardoor de was-support verdwijnt en het model gereed is voor gebruik.

Groot voordeel van de Multi Jet Modeling techniek is dat er met twee verschillende materialen wordt gewerkt. Door tijdens het proces een tweede materiaal toe te voegen die als ondersteuning dient, ontstaan er na het printen geen beschadigingen bij het verwijderen van het support materiaal.

Muli Jet Modeling


Wanneer kies ik voor MJM?

Heeft u een product met zeer dunne wanden en/of zeer kleine details? Dan is MJM dé geschikte printtechniek. Tevens is MJM zeer geschikt als moedermodel voor het gietproces.


Wanneer kies ik niet voor MJM?

Het acrylaat waar in wordt geprint is erg hard, maar daardoor ook een beetje bros. Voor modellen die langdurig functioneel belast worden is MJM niet de meest geschikte techniek. Tevens blijft het materiaal door de werking van UV-licht iets verouderen wat op den duur zorgt voor een gele kleur en afname van de kwaliteit van het kunststof.


Specificaties

Materiaal: EX200
Kleur: semi-transparant (melkglas)
Laagdikte: 0,016 mm (XHD) | 0,03 mm (UHD) | 0,04 mm (HD)
Maximale afmeting: 200 x 187 x 152 mm
Minimale wanddikte: 0,2 mm
Beschikbare afwerking:
° Aflakken unicolor & multicolor


Multi Jet Modeling eigenschappen


Datasheet

EX200

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media