Vraag
een offerte aan

SLS printen, meer dan alleen Nylon

SLS, Selective Laser Sintering, is een zeer breed inzetbare 3D printtechniek. SLS modellen worden opgebouwd uit nylonpoeder. Dit nylonpoeder wordt in lagen van 0,1 mm op het volledige bed aangebracht en door middel van een laser aan elkaar gesmolten. Omdat niet alleen het poeder uit de bovenste 0,1 mm wordt gesmolten maar ook het poeder wat zich net daaronder bevindt, hecht je de lagen aan elkaar. Het resultaat is een sterk en functioneel model.

Wordt er gesproken over SLS printen, dan kunt u er van uitgaan dat het gebruikte materiaal nylon is, PA2200. 3D printen middel Selective Laser Sintering is een veel gebruikte en breed toepasbare 3D printtechniek. Het basismateriaal voor SLS is Nylon (PA2200), maar wist u dat er diverse andere materialen beschikbaar zijn om mee te printen in SLS?

In onderstaande tabel hebben we voor u de verschillende materialen met bijbehorende eigenschappen op een rijtje gezet.

eigenschappen

(klik op de foto voor grote weergave)

Wanneer kies ik voor SLS printen?

  • SLS modellen zijn sterk en taai en daardoor prima functioneel te belasten.
  • Groot bouwvolume.
  • SLS is prijstechnisch een interessante techniek.
  • Tevens is het nylon materiaal FDA.
  • Modellen zijn eenvoudig te kleuren d.m.v. impregneren.

Veel gebruikte toepassingen door klanten:


Wanneer kies ik niet voor SLS?

  • Als uw model kleine details bevat.
  • Indien een zeer glad oppervlak is gewenst. Omdat SLS modellen worden opgebouwd uit een poeder blijft het oppervlakte altijd een klein beetje ruw. Door de modellen te trommelen verminder je dit voor een groot deel, maar spiegelglad zal het oppervlak niet worden.

SLS printen 3DVoorbeeld van een werkend model, in één keer geprint in SLS. 

Meer lezen over SLS of wilt u de diverse datasheets bekijken, klik dan hier.
Benieuwd naar de kosten voor uw product in SLS? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media