Vraag
een offerte aan

Metaalprinten dé technologie op Formnext

3D printen in metaal is een fantastische ontwikkeling. Grote spelers in de automotive en aerospace omarmen deze techniek al jaren en hoewel het voor de meeste spelers in het MKB nog niet toegankelijk is door de hoge prijzen en matige oppervlaktekwaliteit, gaan de ontwikkelingen in snel tempo door. Ons bezoekje aan de Formnext in Dusseldorf bevestigde onze vermoedens, leveranciers van metaalprinters zitten niet stil.

Metaalprinten

Wat ons betreft waren de machines waarbij gelijktijdig geprint en gefreesd werd een verademing. Deze 3D printer onderbreekt om de circa 10 lagen het printproces om de buiten en binnencontour van het product direct na te frezen. Hierdoor ontstaan producten met een zeer hoge nauwkeurigheid en een goede oppervlaktekwaliteit.


Hoewel wij de ontwikkeling rondom metaal-printen op de voet volgen, is het voor ons momenteel niet rendabel in deze techniek te stappen. De prijzen liggen vaak te hoog voor de gewenste toepassing. Op het gebied van metaal-printen hebben wij een aantal relaties die deze techniek uitstekend beheersen. Informeer geheel vrijblijvend naar de mogelijkheden en eventueel contactgegevens.


 

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media