Vraag
een offerte aan

Geen 3D bestand: 3D scannen of 3D tekenen?

3D Scannen

Als u niet de beschikking heeft over een 3D bestand zijn er twee opties om dit 3D bestand te verkrijgen: 3D tekenen en 3D scannen. Wanneer kies je voor het één en wanneer voor het ander?

3D scannen  |  Heeft u een fysiek object wat u wilt laten reconstrueren dan is 3D scannen vaak een goede optie voor het maken van het 3D bestand. Bij 3D scannen gebeurd het tegenovergestelde van 3D printen, het fysieke model wordt door middel van een scanner gedigitaliseerd. Dit model kan worden omgezet naar een CAD/CAM model zodat het in 3D tekensoftware bewerkt kan worden. De 3D print hoeft dus niet een exacte kopie te worden van de scan, er kunnen ook wijzigingen in worden aangebracht. 

3D tekenen  |  3D tekenen gebeurd in CAD/CAM software. Heeft u een schets of foto van hetgeen u wilt laten printen dan wordt deze informatie handmatig in het 3D tekenpakket ingevoerd. Deze informatie is geen vast gegeven maar kan voortdurend worden bijgeschaafd. Een (kleine) wijzigingen doorvoeren in het 3D model is dus geen probleem. Ook als een fysiek product het uitgangspunt is wordt er dikwijls gekozen voor 3D tekenen. Vaak zijn producten vrij recht toe recht aan vormgegeven en is de maatvoering eenvoudig met een schuifmaat na te meten. In dat geval wegen de kosten van het 3D scannen niet op tegen de kosten van het 3D tekenen.


Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media