Vraag
een offerte aan

FYI: Prijsopbouw 3D print

Door de grote media-aandacht rondom 3D printen merken wij dat er dikwijls verkeerde verwachtingen worden geschept. 3D printen zou snel, goedkoop en voor iedereen toegankelijk zijn. Snel is het zeker, de toegankelijkheid wordt steeds beter voor het grote publiek, maar goedkoop..? Hoe zit het nou werkelijk met de prijsopbouw?

Prijsopbouw 3d print heijcon

De prijs van de 3D print wordt bepaald aan de hand van de ‘boundingbox’, dit is de lengte x breedte x hoogte verhouding, en het volume van het model. Afhankelijk van de gekozen techniek dient er rekening gehouden te worden met kosten voor het plaatsen van supportmateriaal en het reinigen en/of polijsten van de producten. De prijs die u van ons ontvangt is altijd een totaalprijs inclusief werkvoorbereiding, reinigen en kleuren, tenzij anders vermeld. Wij werken niet met een vaste prijs per CC. U kunt altijd vrijblijvend een offerte bij ons opvragen. Deze offerte heeft een geldigheidsduur van 30 dagen en verplicht u nergens toe.

Is 3D printen duur?

Duur is een relatief begrip, toch krijgen we deze vraag vaak. Wat wij merken is dat er vaak de vergelijking wordt gemaakt met de kosten van een 3D print gemaakt op een ‘thuisprinter’ en de kosten van een 3D print gemaakt op een professionele 3D printer. Deze kosten evenals de kwaliteit van de producten schelen aanzienlijk.

Voldoet het om uw model te printen op een thuisprinter of semi-professionele 3D printer dan zult u de prijzen van professioneel 3D printen waarschijnlijk als duur ervaren. Bent u opzoek naar een kwalitatief goed en duurzaam product dan zult u ervaren dat de prijs/kwaliteit verhouding goed is. Ook wanneer de kosten voor het 3D printen van bijvoorbeeld één prototype worden vergeleken met het vervaardigen van één product dmv spuitgieten of draaien/frezen blijkt de prijsstelling van 3D printen erg interessant.

Wij schrijven dit bericht naar aanleiding van dit artikel van 3D-printmagazine.


Bent u benieuwd naar de kosten van uw ontwerp? Neem dan gerust contact met ons op, wij adviseren u graag!

 

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media