Vraag
een offerte aan

Vochtbestendig


Wordt uw product gebruikt in een vochtige ruimte of buiten? Dan is het belangrijk daar met de keuze van materiaal en nabehandeling van uw model rekening mee te houden. Er zijn verschillende opties:


Fused Deposition Modeling materiaal neemt geen vocht op. Het materiaal wordt dus niet aangetast door gebruik in een vochtige ruimte. Toch zijn modellen geprint in FDM vaak niet volledig waterdicht. Dit heeft te maken met de porositeit die ontstaat tijdens het printproces, de kunststof draden worden tijdens het opbouwen zeer dicht naast elkaar gelegd, toch kan het zijn dat er minimale holtes ontstaan.


Selective Laser Sintering modellen worden opgebouwd uit een poeder en kunnen hierdoor vocht opnemen. Zonder nabehandeling zijn SLS modellen dus minder geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes. Door SLS modellen van een PU-coating te voorzien seal je de modellen volledig af. SLS modellen met coating zijn volledig waterdicht.


Digital Light Processing, Multi Jet Modeling en Stereolithography modellen worden opgebouwd uit een vloeistof en zijn hierdoor volledig waterdicht.


Wilt u graag advies om de juiste techniek of het materiaal te bepalen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

 

 

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media