Vraag
een offerte aan

Glad

Op deze pagina geven we een kort overzicht van de beschikbare 3D print technieken om een glad model te produceren. 

Want ligt de focus van uw model op een goede en gladde oppervlaktekwaliteit? Dit kan zijn voor het visuele aspect, voor een toepassing als moedermodel of voor een nabewerking als bijvoorbeeld lakken, dan kunt u het best kiezen voor één van de volgende technieken: 


Multi Jet Modeling modellen worden opgebouwd in een laagdikte van slechts 16 micron. Door de fijne laagopbouw is er weinig ‘stepping’ zichtbaar. Voordeel van deze techniek is dat support kan worden weggesmolten, dit hoeft niet worden weggebroken zoals bij DLP en SLA wel het geval is. Het support kan wel een kleine ‘afdruk’ achter laten in het model waardoor de oppervlaktekwaliteit van de supportzijde iets kan afwijken.


Digital Light Processing is een techniek die werkt met laagdiktes vanaf 12.5 micron. De oppervlaktekwaliteit van DLP modellen is daardoor zeer hoog. Wel dient er rekening gehouden te worden met de plaatsing van de supportstructuren en het verwijderen daarvan.


Stereolithography modellen worden net als DLP modellen opgebouwd uit een vloeistof, de kwaliteit van de modellen is hierdoor vergelijkbaar. De laagdiktes van SLA modellen zijn iets groter, maar dit verschil is met het blote oog niet zichtbaar. Voordeel van SLA is dat het printbereik aannemelijk groter is.


Wilt u graag advies om de juiste techniek of het materiaal te bepalen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media