Vraag
een offerte aan

Flexibel


Op deze pagina geven we een kort overzicht van de beschikbare 3D print technieken om een flexibel of rubberachtig model te produceren.
Ligt de focus van uw model op flexibiliteit, met andere woorden; wilt u een product in rubber of een rubber-like materiaal uitvoeren, dan zijn er twee mogelijkheden:


Polyjet is een techniek waarbij modellen met de eigenschappen van rubber geprint kunnen worden. Door de verhouding harde kunststof en elastomeer tijdens het printen aan te passen zijn verschillende shore-waardes realiseerbaar. Dit rubber voldoet prima als prototype maar is niet duurzaam genoeg voor langdurige toepassingen.


Selective Laser Sintering modellen standaard uit hard nylon vervaardigd, maar SLS printen kan ook in een flexibel materiaal. PA1101 is een materiaal vervaardigd uit ruwe olie wat na het printen flexibel blijft. Het standaard nylon kent ook een bepaalde flexibiliteit, waardoor het mogelijk is om filmscharnieren en klikvingers te maken met dit materiaal.


Wilt u graag advies om de juiste techniek of het materiaal te bepalen? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs.

 

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media