Vraag
een offerte aan

Lichtgevende tulp #EU2016NL

Halverwege maart kwam er een leuk verzoek bij ons binnen van IDTV. Dit bedrijf was volop in voorbereiding voor een evenement in het kader van ‘EU2016NL‘, Nederland vervult namelijk de eerste helft van 2016 het EU-voorzitterschap. Op 11 april vond er een informele bijeenkomst plaats van energieministers over regionale samenwerking ten aanzien van een vernieuwd marktmodel voor elektriciteit.


Minister kamp 3D printen EU2016NL Minister Kamp plaatst een tulp in de verlichte kaart tijdens EU2016NL. 


Lichtgevende tulpen

Voor deze bijeenkomst was IDTV op zoek naar 35 lichtgevende tulpen óp zonne-energie. Een uitdaging en research was nodig, maar ook hier bleek 3D printen een goede oplossing!

Door de grenzen van de SLS techniek op te zoeken is het mogelijk om met een wanddikte van slechts 0,7 mm voldoende licht-doorlaat te creëren en toch voldoende stabiliteit te houden in het model. Het model is opgebouwd uit een losse steel, een losse ‘binnenkelk’ en twee losse bladen aan de buitenzijde. Omdat het geheel eenvoudig te monteren moet zijn is het zo ontworpen dat alle delen exact in en om elkaar  passen met een simpele klikverbinding.

De tulp is aan de bovenzijde voorzien van een zonnecel om voldoende energie op te wekken voor de verlichting. Deze verlichting bevindt zich aan de binnenzijde van de kelk. Op de afbeelding hierboven is te zien hoe de diverse tulpen in een kaart van Europa geplaatst worden. Daar zie je ook goed dat de onderzijde van de kelk het licht mooi door laat. Hoe meer tulpen er in de kaart geplaatst werden hoe groter het effect!


Tulp 3d printen EU2016NLDe tulp, geprint in SLS (nylon) en oranje geïmpregneerd. Bovenin bevindt zich het zonnepaneel en in de kelk de verlichting. 


Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op. Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe blogpost? Volg ons op facebook.

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media