Vraag
een offerte aan

Metalen labels

social-label-veegTrots zijn wij op onze klant. Social label >VEEG is namelijk genomineerd voor de Dutch Design Award. De bezem van ontwerper Dick van Hoff en werkplaats Cambio in Deventer is genomineerd in de categorie Services & Systems. Dutch Design Awards (DDA) is een van de belangrijkste prijzen in het design vakgebied en toont en beloont jaarlijks het beste van Nederlandse vormgeving.

Petra Janssen en Simone Kramer van Social label ontwerpen arbeid op maat voor mensen die wat tegenwind ervaren. Met als sleutel een productontwerp van een Nederlandse ontwerper, leren zij een ambacht zoals het leren lassen van de bezem. Voor het project >VEEG werkte Dick van Hoff samen met buurtbeheerbedrijf Cambio. Oude fietsframes worden opnieuw hergebruikt voor een collectie van ambachtelijk gemaakte bezems. Wat in 2014 als prototype werd ontwikkeld, is in productie genomen en te koop in winkels”.

Labels vervaardigd met behulp van 3D printen
Wat is nou ons aandeel is in dit mooie product? Onder aan de bezem zit een metalen label welke wij door middel van 3D printen en tin gieten vervaardigen.  Voor het gieten worden een aantal labels 3D geprint. Hiervan wordt in een siliconenmal een afdruk gemaakt. De ruimte die ontstaat wordt opgevuld met wit metaal.Op deze manier kan er eenvoudig een kleine serie geproduceerd worden. Het wit metaal is eenvoudig te buigen en vormt zich daardoor mooi om de bezemstelen.

img_7856Links het geprinte MJM model, rechts de metalen gegoten variant.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor uw product. Neem vrijblijvend contact op of vraag direct een offerte aan.

 

Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media