Vraag
een offerte aan

Schaalmodel in Maritiem Museum

In opdracht van Mampaey hebben wij de afgelopen maand een schaalmodel gemaakt van hun ‘Intelligent Docklocking System’.
Dit intelligente systeem zorgt er voor dat afmeren niet handmatig maar geautomatiseerd gaat met behulp van magneten. Dit systeem is veiliger en sneller en de ingebouwde software verbetert bovendien het laden en lossen van het schip.

3D Model Intelligent Docklocking System - Mampaey 2

Brainwaves

In het Maritiem Museum wordt tijdens de tentoonstelling brainwaves de reis van dit product uiteengezet. De Brainwaves tentoonstelling toont actuele Nederlandse maritieme innovaties en de succes en tegenslagen van het ontwikkelproces.

Van het eerste idee tot het eindproduct dat nu op de markt gebracht wordt. Alle obstakels tijdens deze ontwikkeling zullen tijdens de tentoonstelling aan het licht worden gebracht, zoals ontwikkeling van software, financiering en wetgeving. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan wat voor innovaties de toekomst ons gaat brengen. Allerlei knappe koppen, creatieve breinen en visionairs lieten voor de tentoonstelling hun gedachten hierover gaan.

Burgemeester Aboutaleb:“Ik denk dat 3D printing de haven helemaal zal veranderen. Het maakt innovatieve productie dicht bij huis mogelijk en dat heeft consequenties voor de maakindustrie én de containeroverslag.”

Op dit moment wordt het schaalmodel geïnstalleerd in het museum. De tentoonstelling is geopend van 1 oktober 2016 tot september 2017.

schaalmodel Heijcon 3d Solutions Maritiem museum

 

Werkwijze schaalmodel

Uiteraard zijn we ook bij dit schaalmodel begonnen met een 3D tekening. In deze situatie leverde de klant een 3D file aan welke wij hebben aangepast naar de juiste wanddiktes. Indien wanden of uitstekende delen te dun zijn bestaat de kans dat deze na het printen afbreken of vervormen. Het schaalmodel is vervolgens geprint in SLS, PA2200 en gelakt volgens de originele kleuren. Het totale model is 450mm hoog.  Bij dit model kunnen de onderdelen niet bewegen ten opzichte van elkaar maar dit is uiteraard ook te realiseren.


Wenst u ook een schaalmodel en bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media