Vraag
een offerte aan

Immer Weiter Plaquette onthuld in Deventer

immer-weiter-heijcon-1
DEVENTER – Met de onthulling van een plaquette hebben oud-wielrenner Hennie Kuiper, wielrenner Maurits Lammertink, wethouder Frits Rorink en gedeputeerde Eddy van Hijum zaterdag 22 oktober officieel de Immer Weiterbrug in Deventer geopend. De opening van de lange fietsbrug, die al bijna vijf jaar in gebruik is, was tegelijkertijd de aftrap voor de Fietsweek Deventer. 

Alsof ze een echte wielerkoers reden met langs de kant fotografen en filmploegen maakte het viertal een ritje over de fietsbrug. Vervolgens onthulden ze de plaquette van ‘Immer Weiter’. “Er was heel veel belangstelling voor misschien wel de meest besproken brug in Deventer. Het was een fantastische opening van deze eerste Deventer Fietsweek,” vertelt Joost ten Bulte, manager Sportief van Sportbedrijf Deventer.

De fietsbrug draagt de naam van de oudste wielervereniging van Nederland: de Immer Weiter uit Deventer, de club waar ook Hennie Kuiper lid van is. “Ik wist niet dat deze brug zo heette. Volgens mij wist niemand dat”, vertelt Theo de Rooij. Hij is een van de ambassadeurs van de fietsclub. “Toen ik erachter kwam dat de brug zo heette, vonden wij dat deze brug zijn naam verdiend. En nu kan iedereen zien dat de brug zo heet.”

Het was op 22 oktober op de kop af 145 jaar geleden dat Immer Weiter is opgericht. Ten Bulte: “We zijn trots op het feit dat Deventer de bakermat is van het fietsen in Nederland. We hebben in deze stad gezorgd voor een geweldige sporthistorie.” Niet voor niets was ook oud topwielrenner Theo de Rooij aanwezig bij de Immer Weiterbrug, mede omdat hij ambassadeur is van de Immer Weiter. bron: www.deventerpost.nl

Het begon met een speldje..

In april van dit jaar kwam Theo de Rooij bij ons met een antiek speldje van Immer Weiter. Deze wilde hij graag laten namaken zodat alle leden van de club er één kunnen dragen. Door middel van een afdruk van het origineel hebben we 225 exemplaren vervaardigd in wit metaal.  Het origineel is te vinden in het Deventer museum. De replica’s worden nu weer met trots gedragen.immer-weiter-speld-heijcon

Plaquette

Om ook de Immer Weiter brug onder de aandacht te brengen bedacht Theo de Rooij dat de naam op de brug moest komen. Gelukkig klopte hij weer bij ons aan met de vraag of het ook mogelijk is de speld in het groot uit te voeren (60x60cm) en aan de brug te bevestigen. Zo gezegd, zo gedaan.

Middels een 3D scan van het kleine speldje is een 3D file vervaardigd. Deze is aangepast zodat deze geschikt is voor het gieten. Er is een moedermal geprint in SLS. Daar is vervolgens een afdruk van gemaakt in een siliconen mal welke gebruikt wordt voor het tin gieten. De losse delen worden tot slot aan elkaar gesoldeerd en afgewerkt.

 

Immer Weiter plaquette Heijcon

Het geheel is nu aan beide zijden van de Immer Weiter brug in de middenberm te bewonderen.

Fietspad

Om ook de fietsers en wandelaars die dagelijks de brug passeren niet te vergeten is halverwege de brug aan de balustrade een foto met tekst bevestigd.

Hierop zijn de oprichters van de Immer Weiter te zien en wordt het ontstaan hiervan beschreven. De houder voor de foto is gemaakt door onze metaalbewerkingsafdeling.

immer weiter brug Heijcon

 

Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.
Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe blogpost? Volg ons op facebook.

 

Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media