Vraag
een offerte aan

Rutte ontvangt ’transparante fabriek’.

Mark Rutte ontvang 3D geprinte fabriek

Minister-president Mark Rutte ontving 25 april 2016 het rapport ‘Spreek Smakelijk’ uit handen van Paul Polman (CEO Unilever) en FNLI – voorzitter Bas van den Berg (COO Royal FrieslandCampina). Volgens het rapport van adviesbureau Roland Berger, in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI), moet de levensmiddelenindustrie beter met de consument en burger in gesprek treden om vertrouwen in de sector te versterken. De FNLI gaf, tijdens de eerste Voedselpoort, de aftrap voor een bredere dialoog tussen de levensmiddelenindustrie en de samenleving onder de naam ‘Een open gesprek over voedsel’.

Premier Rutte ontving naast het rapport ook een schaalmodel van een ‘fabriek van perspex’.

geprinte fabriek FNLI

Het model staat symbool voor de weg naar meer openheid en transparantie die de Nederlandse levensmiddelenindustrie inslaat. Wil je meer weten? Lees hier het hele artikel.

Wat heeft Heijcon hier mee te maken?

De FNLI kwam in augustus 2015 bij ons met de vraag of wij een transparant fabriekje konden maken. Ze hadden zelf het idee globaal uitgewerkt zodat wij al enig idee hadden van het gewenste eindresultaat. Met deze basis zijn wij aan de slag gegaan om twee transparante fabriekjes te maken.
Omdat de kosten voor het transparant printen (SLA),  zeker voor grote modellen, vrij hoog liggen. En wij ook weten dat 3D printen niet altijd de oplossing is hebben we bij dit project gekozen voor transparant plaatmateriaal. Dit kunnen we middels lasersnijden van de juiste vorm voorzien en vervolgens verlijmen. Hierdoor is de transparante box in de vorm van een fabriek ontstaan.

3D model van de transparante fabriek met interieur.

                         3D model van de transparante fabriek met interieur.

Het interieur van de fabriek is vervaardigd door middel van 3D printen. Dit model is door ons, net als de fabriek, getekend. Vervolgens geprint in SLS en gelakt in een donkere RVS look. Om het geheel af te maken zijn er diverse stickers op de tanks geplaatst.

Een typisch voorbeeld van een combinatie van conventionele productie technieken met 3D printen.


Bent u benieuwd of wij ook iets voor u kunnen betekenen? Neem gerust contact met ons op.
Wilt u op de hoogte blijven van onze nieuwe blogpost? Volg ons op facebook.

 

 

 

Auteur
Lientje Heijer
Print-expert

Sinds 2012 ben ik werkzaam bij Heijcon 3d Solutions. Van 3D printen wist ik toen nog weinig, van ontwerpen  en Cad tekenen wel een boel. Werkzaam zijn in een vakgebied waar zoveel ontwikkelingen plaats vinden is enorm leuk. Ik leer zelf ook elke dag weer wat bij! Projecten begeleiden van A tot Z heeft wel mijn voorkeur. Meedenken met de klant en zorgen voor een mooi eindresultaat en daar ook getuige van kunnen zijn maakt een werkdag nooit saai.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media