Vraag
een offerte aan

‘Exploded view’ maquette in 3D

Dat de mogelijkheden rondom 3D printen eindeloos zijn, hoeven we u waarschijnlijk niet meer te vertellen. In vrijwel iedere bedrijfstak kan 3D printen worden toegepast. Zo ook bij het ontwerp, de bouw en verbouw van woningen en bedrijven. Het maken van maquettes kan ik deze een goed hulpmiddel zijn. In dit artikel zetten we voor u de diverse opties op een rijtje en lichten we het maken van een ‘exploded view 3D print’ verder toe.

Het maken van maquettes is iets wat al tientallen jaren op ambachtelijke wijze wordt gedaan. Door middel van 3D printen is het mogelijk dit proces aanzienlijk te versnellen.

Voor het maken van een goede 3D print is een goed 3D bestand essentieel. Een goed 3D bestand heeft voldoende wanddikte in de juiste schaal, bestaat uit massieve delen en is één geheel. Heeft u problemen met het maken van een goed 3D bestand, of heeft u enkel 2D bestanden ter beschikking dan hoeft dit geen belemmering te zijn. Heijcon kan ook deze stap voor u verzorgen, en is er op ingericht om dit op korte termijn aan te pakken.

De maquettes die Heijcon vervaardigt zijn in de basis wit, maar kunnen indien gewenst, te allen tijde van kleur worden voorzien. Veelal wordt er met een maquette óf de buitenzijde van een object óf het interieur getoond. Het maken van een exploded view kan een oplossing zijn om beide opties in één maquette te combineren.

Onderstaande foto’s tonen een mooi voorbeeld van een exploded view 3D maquette, waarbij het dak maar ook de verdiepingen uit elkaar te halen zijn, waardoor de volledige indeling zichtbaar is.


Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van 3D printen voor uw idee? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op en we geven u graag informatie over de diverse mogelijkheden.

Auteur
Sigrid Goossens
Print-expert

Als net afgestudeerd Industrieel Product Ontwerper werd mij eind 2009 een kans geboden die ik niet kon laten gaan; het opzetten van Heijcon 3D Solutions, de 3D print afdeling van Heijcon. Een sprong in het diepe. Zonder kennis, ervaring en zonder afzetmarkt was er behoorlijk werk aan de winkel. Nu ruim 6 jaar later werk ik nog steeds dagelijks met veel plezier aan hetgeen we de afgelopen jaren hebben neergezet. Een dynamische organisatie waarbij klantcontact, kennisdeling maar ook persoonlijke ontwikkeling voorop staan.

– You will never know your limits unless you push yourself to them. –

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media