Vraag
een offerte aan

3D Printing: Stereolithography (SLA)


3D printing Stereolithography (SLA) is de eerst ontwikkelde 3D printtechniek (jaren ’80). Nog steeds worden er nieuwe machines ontwikkeld die gebruik maken van dit principe. 3D printing Stereolithography gebeurt met een reservoir fotogevoelige hars en een laser. De laser belicht het oppervlakte van het reservoir daar waar het model aan elkaar moet smelten. De reactie van de laser op de fotogevoelige hars zorgt er voor dat het materiaal op dat punt uithard. Als een laag gereed is wordt het product een laagdikte in het reservoir getrokken, waardoor er een nieuw laagje bovenop de eerder gelegde laag ontstaat. Dit proces herhaalt zich totdat het product gereed is.

De laagdikte van deze 3D printtechniek is erg fijn (0,1mm). In combinatie met het materiaal (vloeistof) resulteert dit in zeer gladde modellen. Door de zeer goede oppervlakte kwaliteit zijn Stereolithography modellen uitermate geschikt als moedermodel voor het gietproces. Wel dient er goed rekening gehouden te worden met het plaatsen van het ondersteuningsmateriaal. Dit wordt namelijk uit het zelfde materiaal opgebouwd als de uiteindelijke 3D print. Deze ondersteuning wordt na het printen handmatig en zeer secuur verwijderd.

 

3D printing Stereolithography


Wanneer kies ik voor SLA?

De SLA techniek is uitermate geschikt voor het maken van moedermodellen voor gietprocessen. De oppervlaktekwaliteit van een SLA model is zeer hoog. Tevens is SLA één van de weinige technieken waarin het mogelijk is om volledig transparant te printen.


Wanneer kies ik niet voor SLA?

SLA modellen zijn niet zo sterk, het materiaal leent zich niet voor functionele belasting. Daarnaast veroudert het materiaal vrij snel. Tevens dient er rekening gehouden te worden met het feit dat de ondersteuning verwijderd kan worden (in holtes onmogelijk). En dat het verwijderen van de ondersteuning kan, zonder verdere schade aan te richten aan het model.


Specificaties

Materiaal: Accura ClearVue
Kleur: transparant
Laagdikte: 0.1 – 0,15 mm
Maximale afmeting: 750 x 650 x 550 mm
Minimale wanddikte: 0,7 mm
Beschikbare afwerking:
° Polijsten
° Transparant finishen
° Aflakken unicolor & multicolor


3D printing Stereolithography Eigenschappen


Datasheet

Accura ClearVue

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media