Vraag
een offerte aan

3D printing: Selective Laser Sintering (SLS)


3D printing Selective Laser Sintering  is zeer breed inzetbaar. SLS modellen worden opgebouwd uit nylonpoeder. Dit nylonpoeder wordt in lagen van 0,1 mm op het volledige bed aangebracht en door middel van een laser aan elkaar gesmolten. Omdat niet alleen het poeder uit de bovenste 0,1 mm wordt gesmolten maar ook het poeder wat zich net daaronder bevindt, hecht je de lagen aan elkaar. Het resultaat is een sterk en functioneel model.

Wordt er gesproken over 3D printing Selective Laser Sintering, dan kunt u er van uitgaan dat het gebruikte materiaal nylon PA2200 is. Naast dit nylon zijn er nog een aantal materialen beschikbaar voor deze techniek. Denk hierbij aan glas gevuld nylon (PA3200) of aluminium gevuld nylon (Alumide) maar ook aan carbon gevuld nylon (CarbonMide), elastisch nylon (PA1101) en Peek.

3D printing Selective Laser Sintering


Wanneer kies ik voor SLS?

SLS is zeer breed toepasbaar. SLS is prijstechnisch een interessante techniek en het bouwvolume is in verhouding met andere technieken groot. SLS modellen zijn sterk en taai en daardoor prima functioneel te belasten. Tevens is het nylon materiaal FDA en eenvoudig te kleuren.


Wanneer kies ik niet voor SLS?

Als uw model kleine details bevat of als een zeer glad oppervlakte is gewenst. Omdat SLS modellen worden opgebouwd uit een poeder blijft het oppervlakte altijd een klein beetje ruw. Door de modellen te trommelen verminder je dit voor een groot deel, maar spiegelglad zal het oppervlak niet worden.


Specificaties

Materiaal: Nylon
Kleur: wit (standaard), rood of grijs
Laagdikte: 0,1mm
Maximale afmeting: 675 x 580 x 360 mm
Minimale wanddikte: 0,7mm
Beschikbare afwerking:
° Trommelen
° Impregneren in kleur, klik hier voor beschikbare kleuren
° Voorzien van PU coating (waterresistent)
° Aflakken unicolor & multicolor


3D printing Selective Laser Sintering


Datasheets

PA2200 | PA3200 | Alumide | Carbonmide | PA1101 | Peek

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media