Het model wordt dus als het ware opgebouwd uit het veelvuldig neerleggen van een kunststof contour. Deze contour heeft aan de buitenzijde altijd een radius omdat de basis van de contour een draad is. Deze techniek is dan ook niet geschikt voor het printen van modellen waarbij de oppervlakte kwaliteit van belang is, de layering is namelijk goed zichtbaar.
Op de hobby- en semiprofessionele 3D printers wordt voornamelijk geprint met PLA (Polymelkzuur), een kunststof vervaardigd uit maiszetmeel. Bij professioneel gebruik van 3D printing Fused Deposition Modeling (FDM) wordt voornamelijk gewerkt met ABS en PC (Polycarbonaat), zeer sterke kunststoffen.
Wanneer kies ik voor FDM?
Als het 3D geprinte product een ‘echte’ kunststof moet evenaren (ABS of PC) en als maat-nauwkeurigheid belangrijk is.
Wanneer kies ik niet voor FDM?
FDM modellen zijn vrijwel niet na te bewerken, dit maakt FDM minder geschikt voor modellen waarbij laagopbouw niet zichtbaar mag zijn of modellen die na het printen nog bewerkt moeten worden met een boor, tap of frees.
Specificaties
Materiaal: ABS
Kleur: zwart, wit, blauw, rood & grijs
Laagdikte: 0,127 – 0,254 mm
Maximale afmeting: 600 x 500 x 600 mm
Minimale wanddikte: 1 mm
Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.
Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.
Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.
Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!