Vraag
een offerte aan

3D printing: FDM | Fused Deposition Modeling


3D printing FDM is bij het grote publiek de meest bekende 3D printtechniek. Reden hiervoor is de grote opkomst van hobby- en semi proffesional 3D printers. Deze werken veelal volgens het FDM principe. FDM is niets anders dan het verwarmen van een draad in een printkop en deze draad neerleggen op de juiste positie en zo de contour van het product aanbrengen. Deze draad stolt snel, waardoor direct na de eerste laag een volgende laag kan worden aangebracht. 

Het model wordt dus als het ware opgebouwd uit het veelvuldig neerleggen van een kunststof contour. Deze contour heeft aan de buitenzijde altijd een radius omdat de basis van de contour een draad is. Deze techniek is dan ook niet geschikt voor het printen van modellen waarbij de oppervlakte kwaliteit van belang is, de layering is namelijk goed zichtbaar.

Op de hobby- en semiprofessionele 3D printers wordt voornamelijk geprint met PLA (Polymelkzuur), een kunststof vervaardigd uit maiszetmeel. Bij professioneel gebruik van 3D printing FDM wordt voornamelijk gewerkt met ABS en PC (Polycarbonaat), zeer sterke kunststoffen.

3D printing FDM


Wanneer kies ik voor FDM?

Als het 3D geprinte product een ‘echte’ kunststof moet evenaren (ABS of PC) en als maat-nauwkeurigheid belangrijk is.


Wanneer kies ik niet voor FDM?

FDM modellen zijn vrijwel niet na te bewerken, dit maakt FDM minder geschikt voor modellen waarbij laagopbouw niet zichtbaar mag zijn of modellen die na het printen nog bewerkt moeten worden met een boor, tap of frees.


Specificaties

Materiaal: ABS
Kleur: zwart, wit, blauw, rood & grijs
Laagdikte: 0,127 – 0,254 mm
Maximale afmeting: 600 x 500 x 600 mm
Minimale wanddikte: 1 mm


Eigenschappen 3d printing FDM


Datasheets

ABS M30 | PC

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media