Vraag
een offerte aan

Zcorp | fullcolor

 


Zcorp is de enige van alle 3D printtechnieken waarmee het mogelijk is om fullcolor te printen. Het proces van Zcorp is vergelijkbaar met dat van SLS, er is echter één groot verschil. Bij SLS wordt er gebruik gemaakt van een kunststofpoeder, bij Zcorp is dit gips. De poederdeeltjes worden niet aan elkaar versmolten door een laser, maar aan elkaar verlijmd met een bindmiddel. Het grote voordeel van het gipspoeder is dat het zich eenvoudig per laag laat kleuren. Met de binder die laag voor laag wordt aangebracht wordt namelijk ook gekleurde inkt neergelegd. Dit is vergelijkbaar met het inkjet printen van papier. Het nadeel is dat de modellen vrij zwak zijn.

Zcorp modellen zijn uitermate geschikt als zichtmodel maar niet geschikt voor verdere functionele toepassingen. Doordat de modellen worden opgebouwd uit een poeder is het oppervlak een klein beetje ruw. Modellen worden nabehandeld met cyano acrylaat om de kleur op te halen en enige sterkte toe te voegen. Vanwege de kwetsbaarheid van het gips moet bij Zcorp rekening gehouden worden met een hogere minimale wanddikte dan bij overige technieken, namelijk 3mm. Kleine details kunnen anders wegvallen of snel afbreken.

Zcorp 3d print - Heijcon 3d SolutionsVoorbeeld van een schaalmodel in fullcolor.

 


Wanneer kies ik voor Zcorp?

  • Als u een zichtmodel in kleur wilt laten maken is Zcorp een goede oplossing omdat al tijdens het printen kleur op het model wordt aangebracht en er geen nabewerking nodig is.

Wanneer kies ik niet voor Zcorp?

  • Bij prototypes en functionele onderdelen. Zcorp leent zich uitstekend voor het maken van zichtmodellen in kleur. Omdat er met een gipspoeder wordt gewerkt en niet met kunststof zijn de modellen vrij zwak en bros.

Specificaties

Materiaal: sandstone
Kleur: multicolor
Laagdikte: 0,1 mm
Maximale afmeting: 381 x 253 x 203 mm
Minimale wanddikte: 2 á 3 mm
Beschikbare afwerking:
° Coaten


      Nauwkeurigheid                   Sterkte              Temp. bestendigheid        Opp. gladheid              Max. afmeting             Min. wanddikte Zcorp


 

Bent u opzoek naar een hard kunststof model? We verwijzen u graag door naar SLS of FDM.
Voldoet Zcorp aan uw wensen en bent u benieuwd naar de kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media