Vraag
een offerte aan

DLP | glad – gedetailleerd


DLP, Digital Light Processing, is een vrije jonge 3D printtechniek.  Het print principe is vergelijkbaar met SLA, toch gaat het nét even anders. Bij SLA wordt gewerkt met een fotopolymeer welke door een laser wordt uitgehard, bij DLP is dit een fotopolymeer (resin) die door middel van het licht van een soort kleine beamer tot een vast product wordt verwerkt. Deze kleine beamer projecteert in één keer de volledige contour op het oppervlakte van het fotopolymeer, dit oppervlakte hard uit en wordt één laagdikte omhoog getild.  Daarna kan de volgende laag belicht en uitgehard worden. In tegenstelling tot SLA worden de modellen nu niet in de vloeistof maar juist uit de vloeistof getrokken. Doordat de volledige contour wordt geprojecteerd is de snelheid hoger dan bij de SLA techniek. DLP werkt met zeer dunne pilaren welke als ondersteuning voor de overhangende delen van het model fungeren. Deze pilaren kunnen na het printen eenvoudig verwijderd worden.

Met name in de medische industrie zijn DLP printers erg interessant. Zo is er voor deze techniek een groot scala aan materialen beschikbaar die in contact mogen komen met het menselijk lichaam. Ook voor de juwelenbranche is deze techniek een prachtige aanvulling. Het printbereik van deze printers is gering, maar de resolutie is zeer hoog, dit komt weer ten goede aan de afdrukken die er vervolgens mee gemaakt kunnen worden.

DLP print - Heijcon 3D Solutions

Prototype met dunne wanden en veel details.


Wanneer kies ik voor DLP?

  • Bij kleine fijne en gedetailleerde onderdelen. Juwelen en onderdelen voor gehoorapparaten bijvoorbeeld zijn prima te produceren middels DLP.

Wanneer kies ik niet voor DLP?

  • DLP is niet geschikt voor het maken van grote objecten. Het bouwplateau van deze machine is klein.

Specificaties

Materiaal: PIC100
Kleur: donkergeel
Laagdikte: 0,025 mm
Maximale afmeting: 84 x 53 x 230 mm
Minimale wanddikte: 0,1 mm
Beschikbare afwerking:
° Aflakken unicolor & multicolor


      Nauwkeurigheid                   Sterkte              Temp. bestendigheid        Opp. gladheid              Max. afmeting             Min. wanddikte

DLP

 


Datasheet

PIC100

 

Bent u opzoek naar grotere gedetailleerde modellen? We verwijzen u graag door naar MJM.
Voldoet DLP aan uw wensen en bent u benieuwd naar de kosten? Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media