Vraag
een offerte aan

3D Printen

Heijcon 3D Solutions is als sinds 2009 dé specialist op het gebied van 3D printen. Met eigen productiefaciliteiten en ervaren personeel zorgt Heijcon voor persoonlijk en deskundig advies én snelle levertijden.


Wat is 3D printen?

3D printen, ook wel Rapid Prototyping of Rapid Manufacturing genoemd, is een vrij nieuwe productietechniek die veel nieuwe mogelijkheden met zich meebrengt. De techniek bestaat al sinds de jaren ’80 maar is sinds 2012 bekend bij het grote publiek. Door het laag voor laag aanbrengen van materiaal kan iedere wenselijke vorm worden gecreëerd. De techniek ontwikkelt zich razendsnel waardoor het inmiddels mogelijk is om te printen in een groot scala aan materialen.


Voordelen van 3D printen als productietechniek

3D printen biedt veel voordelen ten opzichte van conventionele productietechnieken. We hebben de grootste voordelen voor u op een rijtje gezet:

  1. De zeer korte levertijd. Bij 3D printen is het mogelijk rechtstreeks vanuit een 3D CAD model te produceren. Hierdoor is het mogelijk om binnen een dag tot enkele dagen het model te leveren. Er gaat tenslotte geen tijd verloren met het maken van mallen of het schrijven van programma’s.
  2. Het maken van complexe vormen is niet kostprijsverhogend. De prijs van een 3D print wordt bepaald aan de hand van het te printen volume en de afmetingen en niet door de complexiteit van het model.
  3. Het vroegtijdig voorkomen van productiefouten.

Verschillende 3D materialen en technieken

3D printen is een verzamelnaam voor verschillende productiemethodes. Al deze productiemethodes bestaan in de basis uit het laag voor laag neerleggen en uitharden van materiaal. Toch zijn de resultaten van de verschillende productiemethodes zeer divers.  Om u op weg te helpen hebben wij hieronder de meest gangbare 3D printtechnieken op een rijtje gezet. Op de verschillende techniek pagina’s staat vermeld hoe de productiemethode werkt en wat het resultaat is.

De meest gangbare 3D printtechnieken:

Vindt u het lastig om een keuze te maken uit één van de technieken? Neem contact met ons op zodat we samen met u kijken naar de beste oplossing.


3D printen

Het proces van 3D file naar 3D printer en tot slot een 3D print.


Werkwijze 3D printen

Heijcon behandelt aangeleverde informatie altijd zorgvuldig. Om tot een goede 3D print te komen worden een aantal stappen doorlopen:

1. 3D ontwerp of 3D scan maken

De 3D printer haalt zijn informatie uit een 3D bestand. Om te kunnen printen is het dus noodzakelijk een 3D bestand te hebben. Dit 3D bestand kan in diverse softwarepakketten worden opgemaakt en dient als .STL te worden opgeslagen. Mocht u zelf niet de beschikking hebben over een 3D tekenpakket of de benodigde kennis, dan helpen wij u graag met het vervaardigen van dit bestand. Heijcon beschikt over een team ontwerpers die klaar staan om u te helpen. Service is bij ons de belangrijkste kernwaarde, wij zijn pas tevreden als u dat ook bent.

Naast het tekenen van een 3D bestand, kan de 3D informatie ook worden verkregen door middel van een 3D scan. Het bestaande object wordt aan alle zijdes gescand. Deze data levert uiteindelijk een printbaar 3D bestand op.

2. Printtechniek en materiaal bepalen

Voorafgaande aan het productieproces wordt bepaald wat de juiste printtechniek is en in welk materiaal er geprint gaat worden. Bent u bekend met de verschillende technieken en materialen? Geef dan bij het aanleveren van uw bestand aan in welke techniek en in welk materiaal het uitgevoerd dient te worden. Mocht u nog niet duidelijk voor ogen hebben welke techniek het beste is voor uw product, dan adviseren wij u graag. Geef bij uw aanvraag aub aan waar het product voor dient en hoe het gebruikt gaat worden zodat wij een goed advies kunnen geven.

3. Product printen, reinigen en afwerken

Als het 3D bestand naar wens is, de printtechniek en materiaal is bepaald dan kan de productie worden gestart. Na het printen wordt het product gereinigd en indien gewenst voorzien van de juiste finish. Denk hierbij aan het lakken van uw product in de juiste kleur of kleurstelling en het impregneren of coaten van uw model om het bijvoorbeeld waterdicht te maken. 


Vragen of prijsindicatie?

Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D printen kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!


De activiteiten van Heijcon 3D Solutions zijn ondergebracht bij Oceanz 3D printing in Ede. Beide partijen kennen een jarenlange, intensieve samenwerking en gaan gezamenlijk graag voor u aan de slag.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media