Vraag
een offerte aan

3D printen: Prototype


Prototypes 3D printen, rapid manufacturing of Rapid prototyping, diverse termen, allemaal gefocust op één ding. Zo snel mogelijk een protoype of eindproduct leveren aan de klant. 3D printen is uitermate geschikt voor het vervaardigen van prototypes. Vanwege de snelle levertijd en relatief lage kostprijs is het een veel gebruikte techniek in een ontwerp / engineerings proces. Eventuele aanpassingen kunnen snel doorgevoerd worden voordat gestart wordt met eventuele serieproductie. Er zijn diverse kunststoffen beschikbaar die de eigenschappen benaderen van het eindproduct. 3D printen van een prototype biedt vele voordelen. 


Praktijkcase ‘INCRDBL’

Ontwerpster Tessa de Wit van het sieradenmerk INCRDBL komt regelmatig even bij ons binnen om haar ontwerp te ‘fine tunen’. Vooral de sluiting van haar armbandenlijn is erg belangrijk. Door middel van prototypes in MJM testen we samen de sluiting van de armband voordat deze uit zilver of goud gemaakt wordt. Prototypes 3D printen zijn een enorme uitkomst voor deze klant.

3D printen prototype - Heijcon 3D Solutions


Praktijkcase ‘Eindstop’

Prototypes kunnen niet alleen uit harde kunststoffen vervaardigd worden maar ook uit bijvoorbeeld PU. Voor een klant hebben we een eindstop geprint in MJM en gegoten in PU. Dit materiaal is flexibel en klemt hierdoor goed in het aangeleverde profiel.


Op de site hebben we nog diverse voorbeelden van prototypes 3D printen. De mogelijkheden zijn eindeloos en kunnen u tijdens het ontwerpproces een boel duidelijkheid verschaffen, bijvoorbeeld in communicatie met uw klant. Daarnaast kan het 3D printen van een prototype, hoe kostbaar dit soms kan lijken, ook kosten besparen. Denk bijvoorbeeld aan de kosten die u bespaard op het maken van een mal welke wellicht niet voldoet. Wilt u zelf prototypes 3D printen? Neem dan contact op met één van onze ontwerpers, zij kunnen een 3D file voor u opmaken en advies geven rondom de beschikbare mogelijkheden. Indien u zelf een engineering afdeling heeft voor het ontwikkelen van prototypes en dus al beschikt over een 3d file, vraag dan een offerte op voor het prototypes 3d printen.
Naast het vervaardigen van prototypes is 3D printen ook geschikt voor het realiseren van eindproducten. Kijk hier voor meer toepassingen van 3D printen.

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media