Vraag
een offerte aan

3D Kopie 3D Laten Printen

3D printen is uitermate geschikt voor het produceren van kopieën of replica’s. Een 2D tekening of bestaand product kan handmatig omgezet worden naar een 3D bestand.
Een (kapot) onderdeel kan ook op deze manier omgezet worden naar een 3D bestand. Het onderdeel, of het onderdeel waar deze in moet passen, wordt nagemeten en omgezet naar een Cad file.

De print kan indien gewenst gewijzigd of gepersonaliseerd worden. Er hoeft er geen één hetzelfde te zijn.

Wij zetten onze 3D printdiensten o.a. in voor de volgende objecten:

  • Prototypes
  • Eindproducten
  • Communicatie doeleinden

Vragen of prijsindicatie?

Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!


Praktijkcase ‘raamgrendel’

In opdracht van Bouwbedrijf Jansman heeft Heijcon deze raamgrendel gereconstrueerd. De raamgrendel wordt gebruikt in een historisch pand, is gebroken en is niet meer verkrijgbaar. Door de inwendige spiraal was het niet mogelijk dit product te scannen. Wij hebben er voor gekozen deze grendel na te meten en na te tekenen in onze CAD/CAM software. Het eindresultaat is een bruikbaar en functioneel product.

Eindproduct 3d print - Heijcon 3D Solutions

                         Links het originele model zonder knop (deze is afgebroken). – Rechts de bruikbare kopie vervaardigd middels 3D printen.


Vraag direct een offerte aan >>


Praktijkcase ‘houder’

Net als bij bovenstaand voorbeeld is ook voor deze klant het origineel nagetekend en geprint. Onze tekenaars werken met SolidWorks en houden bij het omzetten direct rekening met eventuele eisen voor de gekozen print techniek. Zo onstaat een sterk en langdurig bruikbare kopie.Reverse Engineering Heijcon

Het linker model is het origineel van de klant, het rechter model is de nagetekende en geprinte versie. Deze eenvoudige houder werd handmatig nagetekend. Scannen is in dit geval kostbaarder.


Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

 

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media