Vraag
een offerte aan

2D naar 3D

Is 3D printen dé manier om uw product of idee te vervaardigen, maar heeft u alleen de beschikking over een 2D tekening, schets of afbeelding? Geen probleem! Het creatieve team van Heijcon is in staat een schets of foto om te zetten van 2D naar 3D in de vorm van een digitale tekening, ook wel 3D bestand genoemd. Of het hier gaat om een logo dat in 3D dient uitgevoerd te worden of een geheel nieuwe concept, door veelvuldig contact tijdens het ontwerpproces zorgen we dat het eindresultaat exact aan uw wensen voldoet.

Naast het creëren van een nieuw product kan Heijcon u ook verder helpen met het digitaliseren van uw 2D tekeningen. Met behulp van SolidWorks zetten wij uw 2D tekeningen om in 3D bestanden. Lees hier meer over de tekenwerkzaamheden die Heijcon verricht.


Praktijkcase ‘Dordrecht Embleem’

Dit 3D geprinte embleem is gemaakt vanuit een schets zoals in onderstaande afbeelding zichtbaar is. De schets is omgezet van 2D naar 3D. Het 3D bestand is voorzien van voldoende reliëf om de lijntekening goed over te brengen. Dit 3D bestand is vervolgens in ruw messing geprint. De ontwikkeling van de gitaar is nog in volle gang, maar de rechtse afbeelding geeft een indicatie van het formaat en de toepassing van de 3D print.

2D naar 3D


Praktijkcase ‘Bokaal Peter de Grote’

Geschiedenis en moderne technieken komen samen in dit prachtige object. In opdracht van Hermitage Amsterdam is de koperen bokaal van Tsaar Peter de Grote (1672-1725) gereconstrueerd voor een tentoonstelling over deze bevlogen Tsaar. Het doel van deze reconstructie? Een pronkstuk ontwikkelen voor de tentoonstelling: Peter de Grote – een bevlogen Tsaar. En zo begon voor ons de uitdaging. Aan de hand van deze ene illustratie is er een 3D bestand gemaakt van de bokaal. Veelvuldig overleg met de heren van het Hermitage heeft uiteindelijk geresulteerd in onderstaande bokaal.

De bokaal is geprint in SLS en grijs geïmpregneerd. De cameeën zijn op deze bokaal exact hetzelfde gepositioneerd als op het origineel. De bokaal heeft een half jaar dienst gedaan als blikvanger tijdens de tentoonstelling en is bestempeld als topstuk. Lees hier meer over dit project.

2D-naar-3D-2


 

Waarom Heijcon?
  • 3D specialisten sinds 2009
  • Eigen printers in Nederland
  • Persoonlijk en deskundig advies
  • Oplossingsgericht
  • Technische ondersteuning voor bedrijven
100% tevredenheidsgarantie

Door diepgaande kennis betreft conceptontwikkeling, 3D ontwerp en 3D printen wordt ieder project op de juiste manier ontplooit tot het gewenste resultaat.

Wij streven ernaar om ieder project binnen de gestelde kaders naar volle tevredenheid te leveren.

Kwaliteit en leverbetrouwbaarheid zijn hierin vanzelfsprekend.

Contact

Vragen of prijsindicatie?
Heeft uw vragen of bent u benieuwd naar de 3D print kosten voor uw product? Neem dan gerust contact met ons op of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

E info@heijcon.nl
T +31(0) 318 769 077

Agenda
Social media